Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nadace FSF vydala prohlášení k Windows 10 od Lael Ophir - Ad OOM Killer, vypnout ho nemůžete, proč bych...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2015 15:47

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad OOM Killer, vypnout ho nemůžete, proč bych to proboha dělal - třeba protože vám OOM Killer může nedeterministicky odstřelit kdykoliv cokoliv? Je to prostě nejhorší možná implementace.

    Ad jenže ona je to obecná pravda; Není. Dokažte to - samo o sobě to že existuje více chyb v linuxovém kernelu, které vedly k bricknutí HW, to pro mě dokládá velmi dobře.

    Ad Kolik dalších prasáren v tom kernelu Linuxu máte; Nevím o žádné. Vy evidentně taky ne, takže prostě FUD - samozřejmě o neobjevených chybách ani jeden nevíme. Nicméně vizte předchozí odstavec.

    Ad backdoor ve Windows; zjevně to MS neudělal; To tvrdíte vy - pokud takový backdoor existuje, není problém ho najít. Máte nějaký? MS opakovaně tvrdí, že do Windows žádný backdoor nezabudoval a nezabuduje.

    Ad je velmi malá pravděpodobnost je najít. Velmi malá, nikoliv žádná. Chce to chápat text - ono to hlavně chce vědět, že k nalezení backdooru stačí debugger, nějaké znalosti a kus práce.

    Ad MS dává zdrojáky vládám i velkým zákazníkům; Předpokládám že ty bez těch implementovaných backdoorů - ty samé zdrojáky, ze kterých jsou kompilované instalačky Windows (a patche).

    Ad musí počítat s tím, že se na backdoor může přijít. To u takového closed source nikdo nemusí "nějakou dobu" přispívat a riskovat, že se na "chybu" přijde - pokud by se zjistilo, že nějaká firma zabudovala do SW backdoor, tak by na trhu skončila. Jinými slovy firmy mají zatraceně dobrou motivaci nic podobného nedělat. A samozřejmě velké firmy své zaměstnance prověřují, provádějí audit kódu atd. Ve světě open source může přispět kdokoliv, a pokud už nějakou dobu hodnotně přispíval, tak k klidem může "udělat chybu". Opakuji: Debian a jeho problém se slabými SSL klíči může být přesně takový případ.