Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nadcházející vydání Lumina Desktop 2.0 bude značně přepracované od pf - Toto prostředí píšou lidi, kteří vědí snad úplně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2018 16:50

    pf (neregistrovaný)

    Toto prostředí píšou lidi, kteří vědí snad úplně vše o FreeBSD, bohužel nic o designu, UI, UX, human interface guidelines atd. "Desktop" - to jsou např. centrální notifikace, ucelené prostředí, kde všechny různé aplikace (GTK, QT, blah1, blah2) vypadají a lehce se aspoň chovají zhruba stejně, integrace vyhledávání skrz soubory, kontakty, prolezené stránky, kalendáře, instant messaging.... desktop, to je věc, kde když dáte logout nebo vypnout, tak se vás to třeba v LibreOffice nejdřív slušně zeptá, jestli ten rozepsanej dokument chcete před killem Xkech taky třeba uložít a stovky podobných maličkostí a titěrných integrací. Dokud nemáte jednotné "desktopové" API, které další aplikace korektně používají, nemáte desktop.
    S velikostí jejich teamu bohužel asi nemají šanci, což neznamená, že jim na to chci plivat, ale realita a provázanost funkčního "desktopu" je velmi krutá záležitost.