Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Národní centrum kybernetických operací vyzývá poskytovatele k blokaci dalších webů od Filip Jirsák - Informacia, ktora je publikovana verejne je oznacena za...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2022 23:25

    Filip Jirsák

    Informacia, ktora je publikovana verejne je oznacena za dezinformaciu.
    Slovo „dezinformace“ se málokdy používá v jednotném čísle. Protože princip dezinformací není v tom, že by to byl jeden omyl nebo jedna záměrná lež. Princip dezinformací je v tom, že se publikují jedna za druhou lži, polopravdy, výmysly, občas se do toho zamíchá i nějaká triviální pravdivá věc. Princip dezinformací spočívá v tom, že je jich hodně.

    Dovod pre ktory je oznacena je tajny.
    Důvody, proč jsou dezinformační weby označované za dezinformační, tajný není – je to proto, že šíří dezinformace.

    Ludia ktori sa rozhoduju na zaklade podkladov, su rozladeny ze nemaju podklady.
    Lidé, kteří si myslí, že vše dokáží posoudit nejlépe sami, obvykle podléhají dezinformacím. Stačí jim dezinformace naservírovat tak, aby je snadno pochopili i při svém omezeném rozhledu v dané oblasti; aby konvenovaly tomu, názorům dotyčného; a aby měl dotyčný pocit, že odhalil něco, co ostatní neví – aby si tím potvrdil, že je chytřejší než ostatní.

    Kedze ti ktori blokovanie odporucili a tim ktori ho realizovali, dali len laxne odovodnenie
    Možná si jen řekli, že nestojí za to přesvědčovat ty, kteří už mají dávno jasno a nic je nepřesvědčí o opaku.

    tak je im zrejme sumafuk ze si tym len prehlbia pocet ludi ktori im neveria a je mozne sa domnievat ze ide o cenzuru.
    Jenže o tom, zda jde nebo nejde o cenzuru, rozhoduje úplně něco jiného než to, zda jde o blokování informací, kterým fandíte.

    V terajsej dobe je dost naivna myslienka, ze by ludia zobrali tuto spravicku inak ako kazanie v kostole, jeho doverihodnost je tiez zdovodnena tajomstvom ktore je tajomstvom aj pre autora kazania.
    Víte, existují i lidé, kteří důvěryhodnost mluvčího posuzují podle něčeho jiného, než podle toho, zda dotyčný říká to, co chtějí slyšet.