Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nečekejte až se váš digitální svět ponoří do tmy od Lael Ophir - To je dobrý vtip. Mluvíte o tom MacOS,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2008 3:05

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    To je dobrý vtip. Mluvíte o tom MacOS, který je z důvodu nedostatku řemeslné zručnosti autorů sestavený z komponent různě posbíraných po trhu? Architektura MacOS X je příšerná. Zvláště drsné je řešení zpětné kompatibility; aplikace pro MacOS 9- mají vlastní oddělené fonty(!), vlastní drivery tiskáren, vlastní všechno. Navíc každý přechod na novou architekturu (68xxx na PowerPC, PowerPC na Intel) hodí přes palubu uživatele staršího HW, a uživatelé nového HW zase ztrácejí hromadu výkonu emulací starého kódu. Extrémní příšerností pak bylo dodání PowerPC Maců s operačním systémem kompilovaný z 95% pro Motorolu, který se na cílovém stroji emuloval.

    Apple vůbec rád hledá technologické "třetí cesty". Viz "podpora" 64-bitů v MacOS, douholetá "podpora" dual-CPU konfigurací kde byl druhý CPU využit jen pro pár aplikací které měly explicitní podporu, design a výkon threadingu v MacOS X atd.