Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nejrozšířenější e-čtečkou v Česku je Kindle, má ho 73 % uživatelů od Petr - I když to tak možná vyznělo, Kindle nemám....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2012 13:41

    Petr (neregistrovaný)

    I když to tak možná vyznělo, Kindle nemám. Nemám (a v nejbližší době neplánuji) ani jinou čtečku. Do písmenek koukám 14h denně a pak už je "nechci ani vidět". Pokud přeci jen dostanu chuť si něco přečíst, preferuji zásadně papírovou knihu, která má pro mě určité kouzlo, na rozdíl od kusu plastu.
    Reagoval jsem hlavně kvůli zmínce o ceně, to je snad logické, že když je něco kvalitní a navíc levné, že si to najde zákazníky. Nevím jak moc lidi nákupem Kindle uzavřeli trh, ono to je možná opačně. Viděl jsi statistiky prodejů knih u nás? ( http://www.feedit.cz/wordpress/2012/07/10/prodeje-e-knih-za-prvni-pololeti-2012-otevrene-formaty-zvitezily/ ) Většina social DRM a to Kindle umí, ne? Možná, že kdyby Kindle uměl Adobe DRM, tak bude všude a toho tvrdého DRM bastlu se nezbavíme. Takhle se musejí nakladatelé přizpůsobit, lidé kupují otevřené formáty ne jen proto, že jsou tak uvědomělí, ale i proto, že je k tomu nutí čtečka.