Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Největší přešlapy Microsoftu: DOS 4.0, Zune a Windows 8 od igi.m - Souhlasim. W8 se mi jevi dost pouzitelne. Pokud si...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2013 21:13

    igi.m (neregistrovaný)

    Souhlasim.
    W8 se mi jevi dost pouzitelne. Pokud si zvyknete na metro coz prumernemu gekovi trva hodinu, neni co resit. Dostanete v podstate W7 s vychytanejsim rozhranim a navic jednoduse receno nejmodernejsi system. Pokud prechazite ze starych widli jako ja, pak jsou navic koncene za rozumnou cenu, ktera se da konecne akceptovat i v nasich koncinach.

    Oproti tomu visty byly nenazrane nefungujici potvory bez ovladacu, o cene ani nehovorit.

    V posledni dobe si ale cim dal vice vsimam jinych dvou veci.

    a) MS se dostava do cim dal tim vetsi vlastni pasti. Puvodni verze systemu uz jsou velmi slusne pouzitelne a tak neni duvod prechazet na novejsi. Ja osobne jsem u XP vydrzel snad 12 let. A vetsina firemnich zakazniku ktere znam podobne. Zatim co 98 nikdo nepovazoval za pouzitelny system a vsichni okamzite utikali k 2000 a od nich k XP. Postupovat od XP dale se uz nikomu jaksi nechce.

    b) Z druhe strany je tlaceny rozlicnymi opensource platformami do cim dal vetsiho cenoveho kompromisu.

    Jsem zvedavy jak to dopadne. Jestli budem jednoho dne widle kupovat za 49,90 v papirovych obalech ve stanku s casakama, a budou tam lezet ochmatane a zaprasene protoze je nikdo nebude chtit :-D.