Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Největší únik dat ve Švédsku potrestán polovinou měsíční výplaty od Sten - To je jedna sputnikovská demagogie za druhou… Američané svrhli...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2017 11:07

    Sten (neregistrovaný)

    To je jedna sputnikovská demagogie za druhou…

    Američané svrhli demokraticky zvolenou vládu

    Myslíte ty demonstranty, kterým vadilo, že po desetiletích jednání s EU (kterou Američani mají jen o trošku raději než Rusko; viz jejich silná podpora Brexitu) měla být najednou a bez veřejné debaty Ukrajina připojena k ruské Eurasijské unii?

    chystali se na Krymu vybudovat raketovou základnu

    Krym mělo Rusko pronajaté do roku 2042 bez možnosti výpovědi. Mimochodem je to úplný nesmysl, Američané se podle Kremlu chystají budovat raketové základny v Pobaltí a v Gruzii už desítky let, a pořád nic. Naopak Rusko obsadilo část Gruzie a přesunulo jaderné zbraně do Královce.

    Vláda vzešlá z puče je nelegitimní

    Jakého puče? Takže když u nás padla vláda po demonstracích, tak to byl puč? Vláda vzešla z parlamentu a byla jí dána důvěra parlamentem, který byl úplně stejný jako před těmi demonstracemi a který byl zvolen v řádných volbách.

    Rusko jen podporuje demokratický odboj proti juntě

    Kdo zvolil ten „odboj“? Junta (vláda armády) je právě na východě Ukrajiny, ve zbytku stále vládne řádně zvolený parlament. A navíc Rusko tvrdí, že nikoho nepodporuje.

    Krym měl stejné právo na odtžení od Ukrajiny jako Ukrajina od SSSR

    Neměl. Ukrajina získala právo na odtržení od SSSR, protože byla svazová republika a všechny svazové republiky se dohodly, že SSSR rozpustí a svazové republiky mohou vyhlásit nezávislost. Krym žádné takové právo nezískal, protože o tom se zbytkem Ukrajiny ani nejednal.