Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Největší únik dat ve Švédsku potrestán polovinou měsíční výplaty od Petr - Ach jo, dva lidé ovlivnění propagandou se sešli... "Američané...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2017 12:29

    Petr (neregistrovaný)

    Ach jo, dva lidé ovlivnění propagandou se sešli...

    "Američané svrhli demokraticky zvolenou vládu"
    Američané podporovali opozici, což v tomto případě byli zejména banderovští nacionalisté a různí zloději (s tím že na Ukrajině kradou prakticky všichni). Např. Viktoria Nuland (náměstkyně ministra zahraničí pro Evropu) veřejně přiznala, že, američané utratili během dvou dekád 5 miliard dolarů na podporu ukrajinské opozice:
    https://www.youtube.com/watch?v=U2fYcHLouXY
    Když se pak kouknete na konverzaci Nulandové s americkým velvyslancem Geoffrey Pyattem (předpokládám že hovor leaknuli rusové) zde:
    https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k
    tak kromě toho dnes již skoro legendárního "F*ck the EU" zjistíte, že se tam domlouvali na tom, kdo má získat jaké funkce, takže Kličko ne, Jatseňuk ano - a tak se taky i stalo.
    Celá revoluce je zkrátka takovým dítkem Američanů.

    "chystali se na Krymu vybudovat raketovou základnu"
    Takové věci se plánují v horizontu mnoha let, tohle bych spíš připsal ruské propagandě. To že tam nějaká firma která nominálně spadala pod ministerstvo obrany měla přestavovat školu (přesně už si nevzpomínám o co tam šlo) nestačí na dělání takovýchto závěrů.

    "Vláda vzešlá z puče je nelegitimní"
    To je pravda. Ovšem od té doby byli na Ukrajině volby, ve kterých si lidé dobrovolně zvolili do čela oligarchy (Porošenko), proti kterým na úplném počátku protestovali - ukázkový příklad jak se dá manipulovat masami...

    "Rusko jen podporuje demokratický odboj proti juntě"
    Rusko se na Ukrajině angažuje mnohem déle a dělá tam mnohem víc - stejně jako třeba Američané v Jižní Americe. Zkrátka impéria v akci.

    "Krym měl stejné právo na održení od Ukrajiny jako Ukrajina od SSSR"
    Po rozpadu SSSR se Ukrajina zavázala, že umožní Krymu referendum, kde by si lidé mohli zvolit vlastní budoucnost. Toto referendum vlády v Kyjevě několikrát zablokovali. Takže kdo může za situaci na Krymu: Ukrajina.
    Referendum mělo být o nezávislosti, nikoliv o připojení se k Rusku - resp. lidé by měli mít možnost si vybrat ze všech relevantních možností a ne jen ze dvou (relevantní možnosti byli tři - zůstat součástí Ukrajiny, stát se součástí Ruska a samostatnost - o té poslední neměli nikdy šanci hlasovat). Takže kdo může za situaci na Krymu: Rusko
    Když lidé na Krymu viděli, kdo se po převratu chopil vlády a co se stalo v Oděse, kdy Ukrajinci nahnali Rusy do domu, podpálili jej a stříleli na ty co se snažili utéct:
    https://www.youtube.co/watch?v=H4dJRnI-X8Q
    tak se samozřejmě snažili chopit příležitosti a odtrhnout se - a Rusko jim tuto příležitost nabídlo (většina obyvatel na Krymu jsou Rusové). Takže kdo může za situaci na Krymu: Ukrajinci
    Krym a dnešní východní Ukrajina byly součástí Ruska, ovšem Ukrajinec a předseda politbyra Chruščev je (naprosto svévolně) přiřadil k Ukrajině (v rámci SSSR to bylo jedno). Hlavní silou v SSSR však bylo Rusko. Takže kdo může za situaci na Krymu: Rusové
    Tak a teď si vyberte...

    Už té propagandy raději oba dva nechte - nebo si alespoň udělejte na základě faktů vlastní názor a až pak se hádejte. Přebírání propagandy z jedné nebo druhé strany je pitomost. Aneb slovy klasika: "Pravda je první obětí války"