Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Největší únik dat ve Švédsku potrestán polovinou měsíční výplaty od Lael Ophir - Ad Naplácal jsi tolik blbostí, že ani nevím...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2017 3:28

    Lael Ophir

    Ad Naplácal jsi tolik blbostí, že ani nevím kde začít - zatím plácáte blbosti jen vy.

    Ad otevřít oči jsi měl možnost vícekrát a evidntně nestalo - tím myslíte že bych začal brát vážně konspirační weby, "četl mezi řádky", uvědomil si že "pravda je subjektivní", začal milovat silného vůdce a změnil vkus v oblasti hudby? Ne, to se opravdu nestalo :)
    https://www.youtube.com/watch?v=68MYSQBDzZk

    Ad Rusko je pořád ten strašák který někoho obsazuje, ale zatím nikoho neobsadil - to jim řekněme Ukrajincům, Moldavanům a Gruzíncům. Nebo nakonec Čechům, kteří si ještě pamatují ruskou "přátelskou pomoc", a díky které utekly desítky tisíc lidí za hranice okamžitě, a celkem okolo 300000 jich uteklo než Rusové zase odtáhli. Nebo Maďarům, kterým Rusové také poskytli "přátelskou pomoc", a zabili u toho cca 6000 lidí (u nás v roce 1968 "jen" cca 100).

    Ad nepamatuji si že by NATO/tzv. západ udělali referendum třeba v Afghanistánu - Afghanistan byl sídlem Al-Qaedy, která stála za 9/11, a odmítl teroristy (včetně bin Ladena) vydat. V takovém případě referendum jaksi není potřeba :)

    Ad NATO, resp. západ, mají prsty i v nepokojích v problémech v Osetii a v podstatě, což je šílené, po celém světě kam se podíváš - to je dost silné tvrzení, a nejspíš bez důkazu.

    Ad Na rozdíl od Ruska, které v podstatě řeší regiony pouze kolem sebe a to, ať se mi to líbí nebo ne, prostě chápu - tady se zeptám přímo. Je podle vás faktem, že každá země má právo volit si vlastní zahraniční a obrannou politiku? Pokud ano, proč to Rusko nedovede akceptovat třeba u Ukrajiny? A proč Rusko vyjma mezinárodního práva porušuje i Budapešťské memorandum?

    Ad v Sovětském svazu trpěli nejvíce sami Rusové - jistě, takoví Ukrajinci byli jistě nesmírně šťastní, když měli hladomor při kterém docházelo ke kanibalismu. Nebo Krymští Taraři, které jako prakticky celé etnikum odvezli v dobytčácích z Krymu kamsi do Střední Asie, a cca 27-46% jich při tom zemřelo. Celkem při nucených přesunech v Rusku zemřelo okolo 7M lidí, a naprostá většina z nich nebyli etničtí Rusové. Pořád si myslíte, že v Sovětském svazu trpěli nejvíce sami Rusové?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Population_transfer_in_the_Soviet_Union#Timeline

    Ad těch, kteří tam prej tak silně volají po starých časech bude asi jako u nás komunistů - v čele s Putinem, který považuje zánik SSSR za katastrofu, a buduje Eurasijský Svaz, což je jiný název pro SSSR. Ukrajinci se provinili tím, že se k Putinovu projektu nechtěli připojit.

    Ad teoretický status rozvojové země se přece !== agresor a nějaký obsazovač - souhlas, ne nutně

    Ad v zimě, až nám zase budou rusové dodávat plyn, přesto všechno jak se k nim veřejně chováme - my jim dodáváme prakticky všechno od kondomů, přes kafe, obráběcí stroje, auta, léky a plynové elektrárny, až po civilní letadla.

    Ad Čína je v podstatě ve světlě toho co meleš ještě horší - Čína je samozřejmě velký problém, ale bavíme se o Rusku.

    Ad Ukrajina má obavy, bu bu bu a přesto, když měli Rusové idální šanci, Ukrajina byla bez vlády, tak ji neobsadili - ne, jen si ukousli Krym a poslali vojáky "na dovolenou" na východ Ukrajiny. Ale jinak pohoda jazz, Ukrajinci se rozhodně nemají od Ruska čeho obávat :). FYI Rusko ví, že obsadit celou Ukrajinu by bylo velmi obtížné, a vyvolalo by to tvrdou mezinárodní odpověď (včetně zablokování SWIFT a možné vojenské pomoci Ukrajině). Rusku v podstatě stačí vytvořit zamrzlý konflikt, který Ukrajině zabrání integrovat se s EU, a bude té zemi ubírat prostředky. Kdyby se Ukrajině dařilo moc dobře, stačí poslat "na dovolenou" o něco víc vojáků.

    Ad obsazení Iránu z 1 základnu v Turecku - no mě zase dost pobavila vaše představa, že pro obsazení Íránu je nejlepší obsadit Irák.

    Ad Ukrajina může mít v zákoně co chce, záleží na tom, co tam má Krym - to je nesmysl. Je to jako kdybyste tvrdil, že je jedno co je v US ústavě, a záleží co je v té kalifornské.

    Ad Syrie, tam válčí grasoři z Ruska legálně a demokraté ze západu nelegálně, nerespektují OSN zatímco Rusko fackují tím, že na jednání podle svého práva něco zablokuje - v Sýrii Rusko podporuje masového vraha, a zabraňuje přijetí rezoluce UN SC, která by ho odstranila. Vtipné je to, že v Rusku se už ani nesmíte dozvědět, kolik lidí v Sýrii nebo na Ukrajině padlo, protože je to státní tajemství. Když po tom pátráte, skončíte v kriminále. Proč by taky plebs měl vědět, kolik synů Ruska zemřelo při podpoře krvavého diktátora a demonstraci vojenské techniky? :)