Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Německo zvažuje zákaz večerních pracovních e-mailů od Lael Ophir - Ano, clovek zijici v nestabilnim systemu je zodpovedny...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2014 14:43

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ano, clovek zijici v nestabilnim systemu je zodpovedny za stabilitu ve svem zivote. Alternativou je mít stát jako rodiče, který dělá z lidí nesvéprávné jedince, které je potřeba vodit za ručičku od kolébky po hrob. Ta nesvéprávná děcka státu pak nemají odpovědnost za vlastní život, a podle toho se chovají - vyžadují víc a víc péče, kterou stát neumí efektivně poskytovat za peníze, o které je schopná daňové poplatník stáhnout.

    Žít z výsledků své práce je samozřejmě důstojnější než žít z peněz ostatních lidí. Souhlasím že s výší sociálních dávek, které společnost dnes v Evopě poskytuje, by nekvalifikovaný pracovník musel být idiot, aby žil v výsledků své práce. Daleko jednodušší je pobírat ty dávky. Po nějaké době pak dotyční ztratí i základní pracovní návyky, jsou trvale nezaměstnatelní, a stát jim vyplácí dávky až do smrti.

    Ad přídavky na děti - fakt myslíte, že jsou lidé hospodářská zvířata, přisypete jim do žlabu a oni budou víc rodit? Takhle to nefunguje. Daleko lépe funguje dát ženám možnost spojit kariéru a mateřství, třeba vybudováním dostatku školek, nebo alespoň neházet klacky pod nohy těm co je budují (v řadě zemí mají běžně firemní školky).