Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Neo900: nástupce slavné Nokie N900 bude stát přes tisíc eur od Lael Ophir - Ad Kdyby mi stačila původní funkcionalita, tak by...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2015 12:58

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Kdyby mi stačila původní funkcionalita, tak by mi stačil ten původní telefon - měl jsem zato, že cílem projektu je nacpat do staré N900 novou elektroniku. Pokud to nestačí, a chcete aby výsledek uměl víc než ta nová elektronika, tak to asi nebude ta správná cesta.

    1. Jistěže existují. A jak vám pomůže, když si na chvíli odpojíte LTE module? Pokud ho kdykoliv použijete, může dojít na exploit, a to že jste později modul odpojil už vám nepomůže. Pokud LTE module nikdy nepoužíváte, tak do něj prostě nevkládejte SIM kartu, nebo ustřihněte anténu.

    2. Obsah karty mohou číst všechny aplikace. Upřímně když vidím tu záplavu bezpečnostních problému Androidu, včetně Master Key bug, Master Key bug 2, WebView vulnerability, toho že aplikace může získat bez dotazu dodatečná práva při aktualizaci, a k tomu přičtu že řadu bugů ve starších verzích Androidu, který běží na stovkách milionů zařízení, nikdo neopraví... tak mi připadá zrovna tenhle bug jako celkem krotký problém.

    3. Na prvním místě asi nevyjdete z těch pár konkrétních modelů, kterých se problém týká. Na druhém místě můžete opravu požadovat po výrobci. Pokud vám ji nedá, tak reklamujte zařízení a chtějte peníze zpátky.