Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Netflix blokuje IPv6 tunely kvůli geolokaci od hugochavez - @kokos99 pokud jde o srovnani mnozstvi obsahu pro US...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2016 22:24

    hugochavez (neregistrovaný)

    @kokos99
    pokud jde o srovnani mnozstvi obsahu pro US a "rest of the World" tak tady je tabulka
    https://www.finder.com/netflix-usa-vs-world-content
    zajimavy je prepocet na %ta americke nabidky :o))))
    Udaje jsou z ledna 2016 ale tipuju ze zas tolik se nabidka od ledna nezmenila, vyplyva z ni ze ceskemu divakovi se nabizi pouze 17.3% obsahu TV serialu ve srovnani s jeho US kolegou a 12% celkoveho obsahu filmu.
    Nevim jaka je cena v CR ale pro US jsem nasel tyto ceny:

    Netflix has three different plans when it comes to streaming: basic, standard, and premium. Plans start at $8 and increase incrementally by $2, rendering the standard and premium plans $10 and $12, respectively. Below is a breakdown of what each plan entails, with the added features.
    Plan Price Number of screens Resolution
    Basic (streaming) $8 1 SD
    Standard (streaming) $10 2 HD
    Premium (streaming) $12 4 HD + Ultra HD

    The folks at Netflix certainly pride themselves on their streaming plans, but that doesn’t mean the service ditched discs altogether. The company still offers DVD and Blu-ray plans — none of which include streaming access — beginning at $5 and going up from there. The monthly cost just depends on how many discs you have check out at a time, or how many you want per month.
    Plan DVD Price Blu-ray Price
    Number of discs out at a time
    1-Disc $8 $10 One..........

    Jinak pro DK je pomer 30% vs 39% a cena je se stejnym technic. omezenim (SD/HD/UHD) nasledujici:
    Basic (streaming) 79dkk=$11.60 1 SD
    Standard (streaming) 89dkk=$13 2 HD
    Premium (streaming) 119dkk=$17.50 4 HD + Ultra HD
    je nutno zminit ze zdejsi DPH je pausalne 25% na VSECHNO, coz Netflix nijak neovlivni.

    Ta tabulka samozrejme nezohlednuje JAKY =JAK STARY obsah Netflix v te ktere zemi nabizi anzto vyhodnocuje pouze nazvy. Ze sveho okoli znam nekolik lidi kteri si tyden gratis s DK Netflixem zkusili ale neznam nikoho kdo pak pokracoval v placene verzi.
    Nekolik lidi si vsak poridilo VPN a zacli pouzivat US verzi.
    Po tom co DK Netflixovou cenovou/nabidkovou politiku rozmazly zdejsi noviny stylem "proc z nas ti Americani delaj pitomce" se zejmena mezi mladezi rychle rozsiril tenhle vynalez
    http://www.theverge.com/2015/10/23/9603070/popcorn-time-movie-piracy-app
    coz je v podstate upravenej BitTorrent klient kterej nesosa jednotlive kusy filmu napreskacku ale pokud mozno v souvisle rade tak aby po zpozdeni cca 10-20sekund nez si naplni buffer mohl zacit obsah streamovat do GUI pricemz soucasne na pozadi dososava dalsi kusy filmu.
    Reakce filmove lobby nenechala na sebe dlouho cekat a DK policie "zacala konat" (zpusobem ktery cele zemi vyrazil dech)
    Napr. 2 mladici kteri provozovali web ktery popisoval jak tento SW nainstalovat a nastavit byli po domovni prohlidce zatceni a obvineni ze "zvlaste zavazneho poruseni autorskych prav" s horni sazbou 6let vezeni.
    Je naprosto sokujici ze policajti kteri si pro ne prisli patri do oddeleni SOK coz je "oddeleni zvlaste zavazne ekonomicke kriminality" = ti delaji milionove tunelovani v bankach, karuselove EU podvody s DPHckem, EU fondy apod veci.
    viz. http://www.computerworld.dk/art/234651/to-fynboer-anholdt-af-politiet-for-streaming-info-paa-website#JV3lAw2MWB87Ezwm.99 (google translate to prelozi) https://www.version2.dk/artikel/danskere-anholdt-opskrift-paa-piratstreaming-popcorn-time-325523
    Je dulezite zminit ze jejich 2 stranky NEOBSAHOVALY JAKEKOLIV FILMY CI JINA AUTORSKY CHRANENA DILA dokonce ani odkazy kde je mozne takova dila stahnout (coz JE v teto zemi-na rozdil treba od CR- trestne= paragraf se tusim jmenuje "napomahani/na­badani k porusovani autorskeho prava), jedine co jejich web obsahoval byl strucny NAVOD jak se ma SW nainstalovat. Dokonce tam bylo tlustym pismem varovani ze v pripade pouzivani PopcornTime se muze uzivatel dopoustet porusovani cizich autorskych prav :o))))
    Zadani pro policii ale zrejme znelo vyrobit exemplarni pripad a vzhledem k tomu ze soud promptne posvetil zabaveni domeny tak jejich web dopadl takto:
    http://popcorn-time.dk/ a tady je soudni rozhodnuti o zabaveni domeny http://popcorn-time.dk/kendelse.htm
    Je zajimave ze v rozhodnuti stoji ze senior-zalobce zada soud o projednani pripadu "za zavrenymi dvermi" tedy s vyloucenim verejnosti a TISKU.
    Rovnez je zajimave ze domena byla zabavena aniz by jeji drzitele vubec byli odsouzeni za cokoliv nezakonneho.
    Obecny nazor vcetne nazoru mnoha pravniku totiz je ze policie nema ani minimalni sanci s timhle pripadem uspet u soudu tak jak aktualne formuluje trestny cin protoze argumentace odpovida zhruba tomu chtit trestat spisovatele krimi romanu za navod k vrazde protoze ve sve knize popisuje jak lze nekoho zamordovat a nekdo jiny by to mohl pouzit jako inspiraci......
    V teto souvislosti me napada paleni Wiklefovych spisu ve stredoveku protoze sirily "kacirske myslenky" :o))) pripadne paleni knih nacisty ci komunisty o par set let pozdeji. Doba ale pokrocila takze dnes "palime" pro zmenu weby......
    BTW rovnez je kouzelne ze La Policia zrejme vubec netusi ze existuje neco jako internet archiv takze k PUVODNIM strankam se da bez problemu dostat:
    http://web.archive.org/web/20150806062725/http://popcorn-time.dk/
    Tak a ted jen cekam kdy mi inkvizice vykopne dvere a budu uvrhnut do zalare :o))))

    Ale z5 k Netflixu= v jeho prospech je nutno uvest ze jiz od pocatku fungovani jejich CEO vzdycky tvrdil (a v podstate neni duvod mu neverit) ze jejich snem je poskytovat VSEM UZIVATELUM VESKERY OBSAH SOUCASNE A TO BEZ ROZDILU GEOLOKACE. Bohuzel hollywoodska lobby ma nazor presne opacny a dal se zuby nehty drzi stareho konceptu rozdeleni sveta na regiony zajmu+ perverzitu typu "vyhradni distributor dila pro dany region" (v nejlepsim mafiansko/mono­polistickem stylu) a vzhledem k tomu ze mnozi ISP sedici na "posledni mili" jako napr. Comcast ci Verizon jsou primo financne propojeni s Hollywoodem, ci sami provozuji nekou formu stremovane TV tak Netflix uz od sveho vzniku celi soustavnemu hazeni klacku pod nohy ve forme throttlingu ci disconnect takze ve finale US uzivatele byli casto nuceni pristupovat ke streamu pres VPN aby obsah byl vubec koukatelny viz.http://www­.slate.com/blog­s/future_tense/2014/07/2­9/using_a_vpn_to_w­atch_netflix_on_fi­os_keeps_veri­zon_from_throt­tling.html
    Netflix dokonce sam nabidl uzivatelum vlastni mereni rychlosti internetu https://fast.com/ aby dal platicim americkym chudakum-divakum dukaz ze ne on ale jejich vlastni ISP jim kurvi umyslne spojeni k Netflix serverum a takto porusuje smluvni podminky kdyz neposkytuje rychlost kterou si zakaznici u sveho ISP predplatili......
    Tak jak sleduju (s pobavenim) vyvoj, je evidentni ze v USA neznaji (anebo nepochopili) rceni "boj s vetrnymi mlyny" a tak (podobne jako Micro$oft) pracuji systematicky na tom aby nasrali co nejvetsi pocet lidi aniz by jim dochazelo ze takto si jeste nikdy nikdo vetsi pocet platicich zakazniku neziskal. Naopak vznikaji nove a stale sofistikovanejsi formy sdileni obsahu napr. zcela decentralizovany protokol IPFS https://www.youtube.com/watch?v=skMTdSEaCtA ci https://en.wikipedia.org/wiki/Tribler anebo vsemozne torrent-indexery usazene v Cine/ Rusku/vychodnim bloku anebo rovnou presunute do TORu (napr Torflix) jako hidden services......
    BTW: vrele doporucuju tuhle serii http://www.csfd.cz/film/409508-mr-robot/prehled/ jeto jeden z nejlip natocenych serialu co sem kdy videl a i kdyz je nazev ponekud zavadejici (o roboty tam vubec nejde ani tam zadni nejsou) tak se jedna o solidni filmarinu z hackerskeho/se­curity prostredi osvobozene od hollywoodskych klise a kravin- v tom filmu je evidentni ze si tvurci nechali radit od lidi kteri o IT a hackovani neco vedi..... ty USBka rozsypany pred veznici to je proste klasika anebo RPi napichla v datacentru to by zadnej ocas v Hollywoodu nevymyslel. Hlavni akter je naprosto suvereni psycho a hraje naprosto verohodne.
    Vsechny titulky zde.http://www­.edna.cz/mr-robot/titulky/?se­ason=1
    https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_BitTorrent_sites