Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NetworkManager 0.9.8 umí vytvořit WiFi AP od Pavel Šimerda - „Me by spis zajimalo jestli se uz umi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2013 9:47

    Pavel Šimerda

    „Me by spis zajimalo jestli se uz umi co 3 minuty neodpojovat od wifi.“

    To se zeptej toho obrovského množství uživatelů celosvětově, kteřé ho pro připojení k wifi denně používají. Je mi jasné, že tobě to nepomůže, ale pokud jde o kód samotného NetworkManageru, tak v tomto ohledu funguje bez problémů už dlouho (akorát o dvě release zpět měl ještě problém tohoto typu na některých IPv6 sítích bez ohledu na hardware).

    Nemá smysl kvůli tomu nadávat na NetworkManager. Většinou je lepším řešením nahlásit bug report za účelem opravy dotyčného problémového driveru. Podle toho, co vidím kolem sebe, jsou chybné drivery už spíše výjimečné.

    „jeste ze mame wicd“

    Paradoxně to funguje jen díky tomu, že je wicd hloupější a zřejmě nevyužívá některé možnosti hardware, tudíž na chyby nenarazí. Nicméně nikdo ti nebrání se s problémem blíže seznámit, navštívit bugzillu a navrhnout konfigurační volbu, která způsobí, že se NetworkManager u daného rozhraní „degraduje“ na úroveň fungování Wicd.

    Protože NetworkManager používá wpa_supplicant a Wicd zřejmě taky, tak rovněž není problém porovnat jejich chování k supplicantovi.

    Ale chápu, že to je moc práce a že je lepší zůstat u internetových diskuzí :).