Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nextcloud a téměř 30 evropských společností si stěžují na Microsoft kvůli integraci OneDrive do Windows od Jiří Eischmann - Kdyby měla, tak se stává firmou s dominantním...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2021 11:34

    Jiří Eischmann

    Kdyby měla, tak se stává firmou s dominantním postavením a vztahují se na ni jiná pravidla podle zákona na ochranu hospodářské soutěže. Pak bychom mohli řešit, jestli si tam může dát volant natvrdo, nebo umožnit výběr apod. Škoda ale dominantní postavení nemá, takže ta analogie je bezpředmětná. Stejně tak nikdo neřeší, co si kdo předinstalovává do linuxových distribucí, protože jejich tržní podíl a tudíž schopnost ovlivnit navazující trhy je malá.

    Mimochodem kdyby měla 90% podíl na trhu s auty, tak si myslím, že už byste moc velkou svobodnou volbu si koupit jinou značku auta neměl. Teoreticky měl, ale prakticky byste narážel na věci jako, že pneu až na pár modelů by se dělaly jen pro Škodu, benzínky by byly uzpůsobené pro Škodu, měl byste problém sehnat opraváře, který dělá něco jiného než Škodu... I kdyby někdo začal nakrásně dělat lepší auto, tak byste si jeho nákup pravděpodobně velmi rychle rozmyslel a vo tom to je.