Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nokia má další problémy, bude propouštět a šetřit od Miloslav Ponkrác - Protože jsme grafoman, čas od času píši hw...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2012 17:22

    Miloslav Ponkrác

    Protože jsme grafoman, čas od času píši hw zpravodaj a odesílám ho mailem svým kamarádům. Nedávno jsem v něm napsal i toto:

    Microsoft likvidující své mobilní impérium


    MS likviduje všechny, kteří by se s ním chtěli paktovat a vyrábět mobily s jeho systémy.

    Likvidace Nokie je v zásadě jistá věc, pokud se nestane zázrak.

    Likvidace HTC odepřením mu jeho systému, protože prý prodává málo – ačkoli HTC se jako nikdo jiný v minulosti zasloužil o věhlas a spokojenost s MS mobilními systémy.

    A do třetice: Kdo bude chtít použít Windows RT (ARMovská verze Windows 8), tak za každý vyrobený kus zaplatí licenční poplatek MS ve výši $85 (1800 Kč).

    Rozumíte? Za cenu, za kterou si koupíte kompletní Kindle se vším všudy si také výrobce smartphonů koupí pouhou licenci na Windows. Už chápete, proč se netbooky neujaly? Proč se neujaly ultrabooky? Už chápete, proč už měsíce píšu, že hlavním problémem x86 platformy stejně jako MS není nic jiného, než drahota a snaha vyrejžovat zlato za každou cenu?

    Závěr je jednoduchý: Akcie jakékoli firmy, která vyrábí mobily, smartphony a jiné s MS systémem nekupujte, protože vedení jsou kreténi na entou a podle toho to dopadne.

    Takže Steve Ballmer daroval 10 % uživatelů Micorosoftích systémů (desktopových i mobilních Windows) firmě Apple trváním na Vistách. Nyní Steve Ballmer darovává další fanoušky MS Google a Apple – zvýší jim podíl.

    Neměl by Apple poslat Ballmerovi dort? Nebo ho zahrnout na výplatní listinu Applu? Protože Ballmer si plat, a to klidně manažerský, od Apple zaslouží jako nikdo jiný.