Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nokia má další problémy, bude propouštět a šetřit od Lael Ophir - 1) To je nesmysl. Tenhle redirected folder má...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2012 18:29

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1) To je nesmysl. Tenhle redirected folder má záměrně nastavené permissions tak, aby nešel vylistovat jeho obsah. A je záměrně skrytý, takže ho ve výchozím nastavení shellu nevidíte.

    2) 3) Pro vaši informaci: Čína je po USA druhým největším importérem na světě. V řadě oblastí se její trh stává největším na světě, například u automobilů. Evropské i americké firmy to vidí jako obrovkou exportní příležitost.
    Hromada potisklých papírů je i to, co číňané dostávají za svoje zboží. Jak jsem psal, například oslabení dolaru (a posílení yuanu) snižuje deficit obchodní bilance. Zkuste si nastudovat trochu makroekonomie.

    4) Skvělý nápad. Když zavedete například clo na boty, bude to dobré pro jejich západní výrobce, ale zaplatí to zákazník na vyšších cenách obuvi. A když zaplatíte více za obuv, máte méně na utrácení za jiné věci (třeba na večeři v restauraci). Clem ve výsledku snížíte životní úroveň obyvatelstva, a vytaháte lidem peníze z kapsy na podporu konkurence neschopných místních firem. Řešení je úplně jiné: produkovat to, v čem máte konkurenční výhodu my. Jak říkám, zkuste si otevřít nějakou učebnici ekonomie.