Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nominační fáze soutěže Cena bastlířů - nominujte a vyhrajte od Petr M - Bohužel, nic z těchhle kategorií v ČR neznám. 1....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2018 15:54

    Petr M (neregistrovaný)

    Bohužel, nic z těchhle kategorií v ČR neznám.
    1. Web: kdysi mcu.cz, už pár let nemám potřebu tam chodit.
    2. Fórum: snad jedině komix na Rootu, Mr. Trojúhelník to bastlí jak cukrářský učeň z prváku digitronový hodiny
    3. Tutoriál: Pokud by se počítala Austrálie, tak jednoznačně EEVBLOG. U nás nic takovýho neexistuje.
    4. škola: Kolik lidí jich studovalo několik, aby moli porovnává? Resp. ti, co se jim to povedlo, mají všechny za tak těžký, že jim hlas nedají.
    5. Zájmový kroužek: tak o tom vůbec nemám přehled a většina lidí asi taky ne.
    6. Nejlepší projekt: LMARV-1, u toho se člověk pobaví (a zase mimo ČR).
    7. E-Shop: Tak to u nás taky neexistuje. Pokud člověk něco chce, tak DigiKey, Farnell, TME, RS Components, event. AliExpress. GM nemá co potřebuju, když má tak na objednávku a když se stane zázrak a je to skladem, tak za cenu, do které se na pobočce vejde i poštovný ze zahraničí. GES a ostatní jsou ještě větší bída co do výběru.
    8. Firma: No tak to je určitě ta, ve které jsem pracoval. Jenomže ji zákazník poslal do druhotné platební neschopnosti a museli jsme zavřít :(
    9. Nejlepší produkt - marně přemýšlím, co tak převratnýho v ČR vzniklo za bastlířský projekty, který jsou konkurenceschopný i jako produkt na trhu. Možná kdysi dávno Pavel Dudek a jeho DPAčka (nedělaly se sériově, pokud vím)... Kde tomu je konec. Aktuálně je všechno na jedno kopyto, Arduino nebo Raspberry s unifikovanýma deskama a firmwarem, u kterýho autor netuší, co a jak vlastně dělá. Když přimhouřím oči nad kopírováním, tak možná Prusa, i když tam je taky much jak na hnojišti.

    A ještě budou vyhrožovat možností výhry krávovin k Arduinu a IQRFkem... :(