Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Notebooky Dell s Ubuntu jsou dražší než s Windows od anonym - On snad někdo ty milióny lidí nutí kupovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2007 8:36

    anonymní
    On snad někdo ty milióny lidí nutí kupovat nebo crackovat Windows XP, když mohou mít zdarma Linux? Nenutí... Windows se prosazují na 90% počítačů, protože jsou prostě lepší než Linux. Hromada počítačů se prodává s Linuxem (či s FreeDOSem), je poté sice o cca 2.000 Kč levnější, a pro lidi je to částka, pro kterou jsou ochotní i krást. Lidé následně Linux z HDD smažou a nainstalují si cracklá Windows XP. Proč ti asi dělají?

    Lidé mají možnost volby už přes deset let, a přesto si jich 90.% volí Windows. Proč asi? Kvalita, dostupnost aplikací a kompatibilita.

    I velké firmy jedou na produktech MS, protože spravovat pod ním uživatelské účty a "politiky" je řádově snazší než na Linuxu. U velkých firem je ale cena licence zanedbatelná, počítají se náklady na správu, a ty jsou u Win desktopu + W2K3 server nejnižší. Velké firmy si kupují MS produkty paradoxně proto, aby ušetřily.

    Mnichov je například krásný příklad toho, jak Linux a jeho hromadné nasazení nefunguje. Roky se o tom mluví, implementuje se, a pořád nic... Již na začátku roku 2004 Mnichov zveřejnil, že je Linux dražší než Windows. Stal se tak jedním z prvních, který veřejně prohlásil, že výměna Linuxu za Windows přinesla zdražení. Omyl on Linux pro firmy totiž není zdarma. Linux pro firmy totiž není zdarma. Podpora na něj je mnohem dražší než zakoupit si licence a mít support zdarma. Navíc řada distribucí Linuxu pro velké společnosti se prodává, viz ceníky RedHatu či Novellu nebo Mandrivy...