Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Notepad++ dostupný pro Linux jako Snap od madloki - Nemam nic proti windows nebo MS technologiim, musim-li...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2019 12:23

    madloki (neregistrovaný)

    Nemam nic proti windows nebo MS technologiim, musim-li na linux pristupovat vzdalene do grafickeho prostredi, pak na linuxu mam nahozene xrdp, abych nemusel jinde instalovat vnc klienta atp.

    Kdyz uz na windows chci simple+powerfull editor, tak osobne spis nez notepad++ uz z nostalgie zvolim Fialuv pspad.

    Ale prastete mne do hlavy a zabijte, jestli na linuxu budu nekdy pouzivat wine jen kvuli win simple editoru, za ktery kdykoliv najdu rovnocennou, nebo rovnou lepsi a pripadne i opravdu multiplatformni nahradu. Pokud uz to musim mit zbytecne velky a pomaly, tak radsi zvolim java-based plnohodnotny IDE.

    Jeste horsi idea jsou pro mne snap a flatpak. Popira to vse, proc pouzivam linux (ikdyz to systemd taky).

    Wine, snap nebo flatpak pochopim snad jedine, kdyz si nekdo docasne kvuli par sporadicky hranym hram nechce kupovat licenci Win a nema OEM licenci k hardware, a soucasne ten pocitac primarne nema na hrani, takze se mu opravdu nechce restartovat kvuli par minutam relaxu.

    Osobne pokud uz musim windows, pak mam na nich cygwin. Windows na linuxu ve vmware jsem opustil, ale krome her to porad byla casove nejefektivnejsi varianta nez zkouset rozchazet windows aplikaci ve wine, a bat se kazde nove verze te windows aplikace a jejiho ladeni pro wine.