Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nová bezpečnější eRouška 2.0 je ke stažení od Miroslav Šilhavý - To je velmi vynalezave nedelat opatreni "napred" u...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2020 12:34

    Miroslav Šilhavý

    To je velmi vynalezave nedelat opatreni "napred" u situace, ktera ma nekolik tydnu setrvacnost a sklon k exponencialnim zmenam.

    Pak to ale má být v rukou Parlamentu. Ten může pověřit konkrétními kroky s určitou mírou uvážení např. ministerstvu. Je také možné, že Parlament rozhodne, že se nic dělat nebude (což se de-facto stalo, jen si to nechceme říct nahlas).

    Abych byl konkrétní: specifika COVID-19 jsou už docela dobře známá. Zejména jeho infekčnost v době bez příznaků. Ptám se: uložil Parlament nějakou povinnost každému občanovi, aby se zajímal o své okolí a povinně chránil sebe a následně i ostatní? Odpovím si. Neuložil, ačkoliv k tomu měl dost poznatků i času. Musí občan povinně nahlásit s kým se setkal v období, než sám má potvrzenou pozitivitu? Odpovím: nemusí.

    Je to možná bezohledné, ale je to v rámci pravidel. Obdobně nemusíte nahlásit krádež, kterou vidíte - to je taky amorální, přesto zákonné.