Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nová německá vláda plánuje podporu open source od Libor Šedivý - 1) V čem vidíte slabost MySQL? Já jí používám...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2009 23:21

    Libor Šedivý

    1) V čem vidíte slabost MySQL? Já jí používám naprosto bez problémů.
    2) konfigurace pomocí textových souborů je dobrá, proč bych si PROBOHA měl instalovat GUI na server? ;) Jen zpomalí chod serveru.
    3) Uveďte mi prosím důvod, proč PHP je slátanina? Používám ho ke své radosti a nikdy mě nezklamalo. Měl jsem možnost zkusit i další jazyky, ale tento mě nejméně omezuje. U céčka mi vadilo, že mu chybí některé nástroje z PHP. Třeba práce s řetězci je v něm naprostá tragédie. Ale nehaním ho, jen je to nižší úroveň než PHP, což je pro někoho výhoda a potřebuje to. Java mi zas nevyhovuje tím, že se vše musí cpát do funkcí. Mám rád, když si mohu vybrat a oba způsoby kombinuji – to mi PHP v klidu umožní. A hlavně, nemusím tam inicializovat proměnné, ale prostě rovnou přiřadím. Nevím, proč bych se jako programátor měl zabývat věcma, kterými nemusím. A když potřebuji, proměnnou si přetypuji a hotovo. Jediný jazyk, který mě ještě zaujal, je Python, ale ten je na hostinzích málokdy, já potřebuji dělat sw pro masy. Ne jen pro vyvolené a za vysokou cenu. ;)
    - ta symbióza vám přijde nádherná, protože jste od MS, když vás to těší, já vám to neberu. Musel bych za to platit a proč, když mám obdobné nástroje zdarma?
    4) Tedy, vy na to sdílení máte nějakého kouzelníka. ;) Takto bezproblémově mi to nikdy nechodilo, ať jsem se snažil, jak jsem se snažil. Na netu byly jen kusé rady od neodborníků. Zato pro Linux se rady najdou skoro vždy a skoro vždy fungují. Sambu nepoužívám (už dávno). Dnes si raději soubory posílám přes Jabber, je to nejspolehlivější :-D.