Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nová zranitelnost Androidu Stagefright 2.0 od Jarda_P - Tak si nahraj vlastni build AOSP. To si...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2015 0:40

    Jarda_P

    Tak si nahraj vlastni build AOSP. To si pomuzes. Budes se s tim srat kdovi, jak dlouho a vysledkem stejne bude deravy system, na ktery budes co chvili lepit zaplaty, ktere si budes muset udelat sam. Protoze asi tezko budes auditovat kazdou radku kodu, takze i na tvem vlastnim buildu ti der zbyde habadej a spousta jich bude uplne stejnych, jako ty, co se tu o nich 3x tydne pise.

    Takze ono to je prast jako uhod. Deravy Android nebo derave Widle. Pricemz ty Widle maji aspon tu vyhodu, ze zaplaty na ne vyjdou aspon obcas, pri trose stesti i se zavratnou rychlosti nekolika tydnu a pri trose stesti nic neposerou. O tom si na Androidu muzes nechat zdat, vetsina zarizeni nikdy zadne zaplaty nedostane.

    Takze kdyz jsi takovy bezpecak, tak bys radsi nemel pouzivat ani jedno, ani druhe, na cokoliv, kde o neco jde. Oboji je dostatecne bezpecne leda tak na to, aby ses podival na Internet, co davaji v kine.

    BTW, ty Widle na founu maji vedle Androidu jednu obrovskou vyhodu: Je to minoritni platforma, na kterou se kvuli tem par procentum na trhu vetsine kyberlumpu nevyplati delat exploity. To je patrne jedna z jejich nejsilnejsich bezpecnostnich ficur. Ostatne to v rade pripadu plati i pro Linux, ze kttereho v posledni dobe delaji docela dobrou widloidni slataninu, ktera brzy zacne trpet bezpecnostnimi neduhy stejneho druhu, jako Widle. Pokud jiz nezacala.