Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nové techniky genového inženýrství jako open source od Tom - Puvodne jsem do teto diskuze zasahovat nechtel, ale...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2005 22:44

    Tom (neregistrovaný)
    Puvodne jsem do teto diskuze zasahovat nechtel, ale musim naprosto souhlasit s tim, co napsal h.xman vyse. Jsem naprosto pro pokrok, ale sahat do neceho takoveho, jako jsou zaklady "programoveho kodu" systemu (prirody), kteremu v podstate nikdo poradne ani zdaleka nerozumi a zavisi na tom nas ekosystem a tedy tranzitivne i nas zivot, je vice nez jen odvazne, je to (bio)hazard. Bohuzel tomu ale asi nikdo z nas nezabrani, takze pokud to bude mit zavazne dusledky, a osobne se domnivam, ze urcite - prikladu v historii je na to vice nez dost (zajici, kapri v australii, zabijacke vcely,...), tak nam ostatnim nezbyde nez tomu jen prihlizet.
    Vsichni dobre vime, ze system vzdy speje k rovnovaznemu stavu a tim, ze zasahneme nekam, musi se to zakonite projevit i jinde. Protoze kdyby to co tim zasahneme vznikne bylo opravdu dobre, uz by to priroda sama vytvorila v opacnem pripade ji jen "znasilnujeme" a nutime aby se zacala pretvaret (protoze jak bylo jiz vyse napsano, ty geneticky zmanipulovane veci se do prirody urcite dostanou a ne ze ne !).

    Jsem se nejak rozepsal, ale zatracene, zacneme premyslet trosku v kontextu toho, co ty zmeny mohou vsechno zpusobit !