Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nový firmware zablokuje upravený iPhone od tfuj-phone - Ale ty nativní aplikace uživatel nemůže bez požehnání...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2007 9:44

    tfuj-phone (neregistrovaný)
    Ale ty nativní aplikace uživatel nemůže bez požehnání Velkého Jablka legálně používat. Jak může vědět, že při některém z příštích updatů mu v lepším případě nepřestanou fungovat a v horším se z toho barevného nesmyslu nestane "brick"? :)

    O kvalitě unixového jádra OS X bych vedl disputaci, už před časem vyšel benchmark (bylo to na osnews.com), kde ve výkonu RHEL OSX doslova rozcupoval. Ale i kdyby bylo skvělé a vynikající, vadí mi na něm dvě věci:

    1) DRM
    2) DRM

    Ona je to teoreticky jedna, ale vadí mi natolik, že jsem ji uvedl dvakrát :)

    Při pohledu na funkce iPhone a při pohledu na funkce nokie za 3.000,- Kč se nemůžu ubránit otázce, proč má iphone systém o velikosti několika set MB, když ta nokia, která má systém co zabere maximálně pár MB včetně tapet a zvonění toho umí víc (třeba mms :) ), je menší, lehčí, levnější a vydrží déle na baterky...

    Proč tam ten systém vůbec cpou? Připomínají mi microsoftí přístup "windows everywhere", ale - nevěřil bych že to řeknu - libovolný komunikátor s Windows Mobile je o několik řádů lepší než ten barevný šrot. A méně zaDRMovaný, protože microsoft vám z něj na dálku neudělá těžítko (a kdyby tak apple jen strašil, je to ještě víc nechutné - váží si zákazníka, nebo ho považují za hmyz, který má to privilegium používat jejich úžasné produkty? Nebo se specializují na lidi, kterým se líbí, když jim někdo "s*re na hlavu"?).