Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nový firmware zablokuje upravený iPhone od tfuj-phone - iPhone vs Nokia: MMS iphone: NE, nokia: ANO java iphone:...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2007 21:36

    tfuj-phone (neregistrovaný)
    iPhone vs Nokia:

    MMS iphone: NE, nokia: ANO
    java iphone: NE, nokia: ANO
    zablokování iphone: ANO, nokia: NE
    klávesnice: iphone: NE, nokia: ANO
    baterky: iphone: MÁLO, nokia: MOC
    3g: iphone: NE, nokia: ANO

    Tak nevím, je to asi opravdu jiný sport :) Pro mě třeba je důležitější fyzická klávesnice, výdrž na baterky a i ty MMS posílám. Před časem jsem i ten mobilní net potřeboval, teď už ne. Operátora chci změnit kdy chci. Nic z toho iPhone nenabízí. Nepotřebuji blýskavou věc, která hezky hraje, jiní možná ano :)

    Nemám nokii, ale komunikátor SE, ale srovnání s ním by pro iPhone dopadlo MOC katastrofálně :)

    Co se týče nativních aplikací - proč by se tím proboha rozbil systém? Zakazuje to třeba Microsoft ve svých Windows Mobile? A proč nejde ta java? Ta to taky rozbije? Steve Jobs se tuhle vyjádřil, že by mohla vlastní aplikace dokonce shodit síť AT&Ŧ - asi není moc dobrá :)

    Není to spíš proto, že apple už ztratil zábrany v tom jak oškubat zákazníky a s rostoucím podílem na trhu se z něj stává mnohem větší monopolista než kdy byl Microsoft.

    iPhone jsem nikdy neviděl, ale měl jsem od něj velká očekávání (hype umí Apple dobře), takže jsem o něm načetl co šlo. Zklamání bylo maximální.