Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NSA hlídá sledování porna s cílem diskreditovat radikály od Lael Ophir - Arabům nikde na světě nepadají dnes a denně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2013 1:10

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Arabům nikde na světě nepadají dnes a denně na hlavu bomby. Útoky dronů se týkají převážně militantů. Pokud na místo později dorazí novináři, a místní jim tvrdí, že šlo o nevinné vesničany, tak většinou kecají. Netvrdím že se nestávají omyly, ale přesná čísla rozhodně nedostanete tak, že se budete ptát místních nebo pozůstalých.

    Ohledně terorismu se mýlíte. V ČSSR o něm samozřejmě nebylo slyšet, ale incidenty se stovkami mrtvých se vyskytly. Nicméně tehdy militanti ve většině případů mířili na vysoce postavené osoby, například politiky. Později zjistili, že ve společnosti způsobí daleko větší odezvu zabití pár nedůležitých lidí, kteří jsou navíc ve srovnání s politikem naprosto nechránění.
    Mimochodem pravděpodobnost úmrtí na teroristický útok je celosvětově naprosto směšná ve srovnání třeba s dopravními nehodami nebo loupežemi. Navíc ke většině útoků dochází v muslimských zemích (Irák, Afganistán, Pákistán, Indonésie, Jemen), nikoliv na Západě.

    v Iraku za celou dobu husajnovy vlady nebylo zabito ani zdaleka tolik lidi, jako za dobu po jeho vlade - zdroj? Navíc jste podobný vývoj mohl vidět třeba na Balkáně. V bývalé Jugoslávii se vládlo želenou rukou, a etnické třenice prakticky neexistovaly. Jakmile se poměry uvolnily, skryté etnické problémy vybublaly na povrch, a začalo masové vraždění. Podobnost s Irákem není nijak náhodná.