Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NSA sbírá denně miliony fotografií pro rozpoznání obličejů od Karel - Automat funguje ve většině případů lépe, než člověk....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2014 13:38

    Karel (neregistrovaný)

    Automat funguje ve většině případů lépe, než člověk. Přesto dělá často chyby. Ve Velké Británii to zkoušeli na záznamy z kamer na ulici. Automat dokázal člověka stopovat, byť počet chyb byl skoro 90%. Záběrů a kamer bylo ale dost na to, aby se to dalo statisticky vyhodnotit a správně určit trasu, po které sledovaná osoba šla.

    Jinak řečeno: nahrajte do systému detailní fotku člověka, kterého ve městě nechcete. Systém pak ověřuje přítomnost člověka na některé z kamer. Kdykoliv ho na záznamu najde, tak zvedne vlaječku. Vlaječky se vám v reálném čase budou objevovat náhodně na různých místech. To budete ignorovat, prostě si ho to plete s jinými. Pokud ale na nějakém místě začne být vlaječek více nebo dokonce dojde ke korelaci více místních kamer, pak se tam zřejmě někdo hodně podobný objevil. V tu chvíli dostane echo operátor a ten se na záběry osobně podívá. Pokud i on dojde k názoru, že by to mohla být právě ta nežádoucí osoba, tak kontaktuje hlídku policie a naviguje ji přímo k podezřelé osobě.