Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NSA sleduje uživatele Toru i čtenáře Linux Journal od Lael Ophir - Firmy téhle velikosti mají interní bezpečnostní oddělení. Před...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 7. 2014 17:41

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Firmy téhle velikosti mají interní bezpečnostní oddělení. Před přijetím zaměstnance se provádí background check, včetně ověření záznamů matriky, dosaženého vzdělání, pracovní historie, rejstříku trestů, rejstříku sexuálních delikventů, ověření řidičáku, čísla sociálního pojištění, a často se dělají i testy na drogy. U některých pozic se dělají další prověrky. Během trvání zaměstnavatelského poměru se některé části checku opakují. Takhle to dělají vládní agentury, velké firmy, univerzity atd. Důvodem je předcházení rizik, a také to, že firmě může vzniknout právní odpovědnost, pokud mohla a měla vědět, že její zaměstnanec není důvěryhodný.

    Samozřejmě pokud nemáte zaměstnance zavřené v klecích ve sklepě :), tak nemůžete rizika úplně eliminovat. Nicméně ve srovnáním s anonymními vývojáři se jedná o velmi bezpečné prostředí. Anonym může být kdokoliv a odkudkoliv, s jakýmikoliv motivy.