Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NVIDIA Optimus: Porovnání výkonu v Ubuntu a ve Windows od Lael Ophir - 1. MS se orientuje na uživatele. Na rozdíl...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 12. 2013 18:24

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. MS se orientuje na uživatele. Na rozdíl od autorů řady open source programů si nemůže dovolit přístup "jste pitomci, klidně reinstalujte".
    2. Always-on-top si můžete nastavit pomocí API pro libovolné okno, jak jsem nakonec psal.

    Scénář který popisujete (v Leafpadu otevreny vas text z patbinu a pod tim pisi do Firefoxu) se dá realizovat spoustou jiných způsobů. Můžete v jednom okně číst a v druhém psát, a nepotřebujete k tomu always-on-top. Nebo můžete číst v okně které je na pozadí, a psát v okně na popředí.

    Vaše představy o uživatelích jsou pěkné, ale podle všeho se nezakládají na realitě. MS interface testuje na uživatelích, a i v provozu sbírá informace v rámci CEIP (se souhlasem uživatelů). Ze sesbíraných informací například vidí kolik aplikací mají uživatelé spuštěno najednou, jak často používají Start Menu, jestli z něj vybírají položky navigací myší nebo vyhledáváním pomocí klávesnice, kolik aplikací mají připnutých na taskbaru apod.

    Kdo je power user, ten si může Windows snadno různými způsoby ohnout: nainstalovat si utilitu pro always-on-top nebo změnu průhlednosti oken, nainstalovat si podporu virtuálních desktopů apod. Naopak kdo toho s počítačem moc neumí, tomu takové věci v defaultní instalaci vysloveně uškodí; proto v základu nejsou. BTW považuji se za power usera :), nepoužívám always-on-top, neměním průhlednost oken, nepoužívám virtuální desktopy, a přesto pracuji velmi produktivně. Co dělám špatně?