Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Obama řekl, že Snowdenovi milost udělit nemůže od Lael Ophir - Ad nevim proc tam zvali toho saska z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2016 14:25

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad nevim proc tam zvali toho saska z Cato institut protoze to je neco jako institut Vaclava Klause =absolutne neverohodna zbytecna instituce - zato Al Jazeera je věrohodná instituce :D

    Ad vidi i slepej ze tam rozstrileli hafo lidi na sracky - jistě. Ve válečném konfliktu narazili na skupinu ozbrojenců s AK47 a RPG na lokaci odkud se střílelo na americké jednotky, a jeden z nich zdánlivě mířil RPG. Tak je sejmuli. Tak to ve válce bývá. Vražda je o něčem jiném.

    Ad Strileli tam do lidi ktery se plazili zraneny po ulici - naopak dokud se dotyčný jen plazil a neměl zbraň, tak ho nechali. To jsou ROE. Když přijela dodávka a začala pomáhat zraněnému členovi té skupiny ozbrojenců, tak terpve zasáhli.

    Ad porad nak nechapu cim "Wikileaks se dopustily čisté manipulace" - na původním videu neupozornili že dotyční měli zbraně, a vzbudili tím dojem, že šlo o nevinné civilisty. Ve skutečnosti měli AK47 a RPG. Assange sice v komentáři pro Al Jazeera tvrdí že tím RPG na začátku videa si nebyli jistí, ale součástí uniklých materiálů byly i fotografie z místa poté co dorazila pozemní jednotka, a tam je minimálně jedno RPG jasně vidět - takže opět manipuloval.

    Ad To ze ve valecny zone pobihaj civilove s AK47 mi prijde normalni - když se po válečné zóně pohybujete s automatickou puškou a RPG, tak počítejte s tím, že vás někdo sejme.

    Ad cekal bych ze jako profesionalni vojaci k tomu budou pristupovat profesionalne= s chladnou hlavou a podle reguli - a přesně to se děje. Drží se ROE, čekají na povolení k zásahu.

    Ad co vidim je sbirka psychopatu co maj evidentne orgasmus z toho ze dole strilej kraliky - tak to ve válce chodí. Zabití nepřítele vojákovi dává pocit úspěchu a síly, to je normální. Problém nastává pokud se díky tomu přestane držet pravidel. Další problém je v tom, že po čase si začnou vyčítat, že jim zabití nepřítele způsobilo příjemné pocity. Zvlášť při návratu do civilního života.

    Ad Ukrajinu jsme tu na Rootu pred par mesici probirali dost obsirne- nehodlam marnit cas opakovanim toho co uz bylo receno - to máte na mysli ty výroky o tom že Krym byl samosprávná oblast, a tím pádem nebyl součástí Ukrajiny a nevztahovala se na něj ukrajinská ústava? Takové nesmysly opakovat fakt nemusíte.

    Ad v Kosovu... probehlo pod taktovkou USA taky referendum o sebeurceni - v Kosovu hlavně probíhal konflikt se spoustou masakrů, který bylo potřeba nějak řešit. Na Krymu nic takového neprobíhalo.

    Ad v Kosovu nebydleli do referenda zadny Americani; na Krymu ale Rusu bydli uz po generace hromady - ano, a v tom "referendu" také hlasovali i ti, kteří neměli ukrajinské občanství. To jen mimochodem.

    Ad myslis ze poslanci v ceskym parlamentu tech "par tisic stranek ctou" nez zvednou pracku - minimálně někteří ano.

    Ad Sledoval's nekdy zasedani ceskyho parlamentu? videl's to panoptikum? videl's co tam predvadej? Jaky tam vedou fundovany debaty o problematice? - a to jsou volení politici, kteří se nevěnují ničemu jinému než správě země. Představte si soustružníka Frantu. Vždyť i ve volbách lidé volí "podle ksichtu", jako kdyby si vybírali miss ČR, a ne správce své země. Případně volí podle desetislabičných hesel na billboardech.

    Ad kdyz se ti ani svycarskej model nezamlouva tak co navrhujes? jak bys to zaridil ty? - citoval jsem Churchila: V tomto hříšném a žalostném světě se zkoušely a budou zkoušet mnohé způsoby vlády. Nikdo nepředstírá, že demokracie je dokonalá nebo samospasitelná. Říká se dokonce, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních způsobů, které jsme vyzkoušeli. Jsem za zastupitelskou demokracii, protože přímá demokracie je vláda nekvalifikovaná a vláda vedoucí k tyranii většiny.

    Ad podle obžaloby nabízela za preferenční hlasy voličům občerstvení a zábavu; dostala trest za maření voleb - to je ovšem někde trochu jinde, než systematické podvádění v Rusku.

    Ad Projekt Veritas natocil lidi ze stabu Clintonovy... jak se chvastaj ze zarizujou bitky na Trumpovo mitinkach - project Veritas je James O'Keefe, který je známý tím že vystřihuje z videí pasáže, a dává je do vlastního kontextu, který neodpovídá realitě. Zrovna u něj bych měl dost velké pochyby o věrohodnosti.
    http://time.com/4536212/james-okeefe-project-veritas-video-democrats/

    Ad ti unika princip DNC, to je instituce ktera ma dohlidnout na REGULERNI prubeh volby kandidata - a nestalo se tak? Sanderse neměli rádi, ale to je snad jejich plné právo.

    Ad Ra bych pripomel ze za zverejneni toho Collateral murder videa vdecime prave osobe jmenem Manning - a co jsme se rozborem případu dozvěděli? Dva neoznačení kontraktoři Reuters se připojili ke skupině ozbrojenců s AK47 a RPG ve válečné zóně, a armáda je sejmula s částí té skupiny. Wow, to je odhalení. Manning porušil(a) snad všechna existující pravidla. Vynést 3 miliony diplomatických dokumentů a předat je třetí straně (navíc cizímu státnímu příslušníkovi) ke zveřejnění? Za mě by za to byl trest smrti naprosto v pořádku.

    Ad To že by Amíci šli do Iráku proto aby mohli napadnout Irán je naprosto nepodložená spekulace; staci aby se Izraelci blbe vyspali a neco v Iranu vybombardovali a na valku je zadelano - to se ovšem dá říct o veliké spoustě kombinací různých zemí.

    Ad Jenze Izraelcum to nestacilo tak s Amikama vyjebali, virus vylepsili coz vedlo k prozrazeni a za cas v USA zacly black-outy a kolabovat infrastruktura - máte k tomu nějaký věrohodný zdroj? Global Research a konspirační teorie ani linkovat nemusíte.

    Ad Wesley Clark řekl, že mu někdo řekl; taksi to pojdme poslechnout primo od Wesley Clarka osobne - ano, globalresearch je "alternativní" konspirační žumpa, ale Wesley Clark to opravdu řekl. Což nezmanená že je to pravda, nebo že by to byla americká strategie.

    Ad "fmr voting section attorney from Dep of justice" - ano, říká že podle jednoho zdroje jsou ve volebních seznamech 4 miliony mrtvých lidí. Neříká kolik z nich volilo.
    Ad pak slysim taky "they are covering criminal activity" - což je jeho názor (který mu jako právníkovi vydělávajícímu na sporech okolo voleb hraje do not), a nepodložil ho žádným zdrojem. Linkoval jsem vám zdroje, podle kterých jsou mrtví voliči, kteří skutečně volí, naprosto okrajovým problémem.