Hlavní navigace

Názor ke zprávičce ODF se stává hlavním formátem francouzské veřejné správy od ppp - Cituji: "Dnes už to není jen o Office...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 7. 2015 10:23

    ppp (neregistrovaný)

    Cituji: "Dnes už to není jen o Office balíku, ale i v té omáčce kolem dokola ..." a komentuji: "Jeden o voze, druhy o koze."

    ODF je oficialni standard pro dokumenty v UK, viz http://www.zdnet.com/article/uk-makes-odf-its-official-documents-format-standard/ . V clanku jsou odkazy na oficialni dokumenty statni spravy. Neni to o tom, jestli MS Office nebo LibreOffice. Je to o tom, ze v tom programu ma byt funkcni ulozeni dokumentu v ODF. Zminovany clanek napriklad uvadi:

    "One thing is clear from this decision. All office-suite programs, which do not support ODF, such as Google Docs, must add support for the standard. Without it, they will find themselves unable to compete for UK government business now. And, in the future, they may find themselves unable to compete for other office contracts that will require ODF."

    Cituji: "Jako předplatitel O365 pro domácnosti si nedovedu představit používat něco jiného než Office". Tomu se rika totalni vendor lock-in. MS-Word je nabobtnaly balik, ktery s sebou nese spoustu nesmyslnych "design decisions" udelanych v minulosti. Programy, ktere tato omezeni nemaji, se pouzivaji mnohem snadneji a intuitivneji.