Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Odteď jsou pro Chrome všechny HTTP stránky ne-bezpečné od A.S. Pergill - Kolik takových podvržení obsahu jste reálně viděl? Obávám se,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2018 9:01

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Kolik takových podvržení obsahu jste reálně viděl?
    Obávám se, že daleko větším problémem internetu jsou státní mocí (v tomto kontextu míním i úroveň EU) vnucované vystavování neomarxistických blábolů na zpravodajských (a i jiných) serverech a cenzura pravdivých informací. A vůči tomu nám šifrování nijak nepomůže.

    Je jasné, že e-bankovnictví a pár dalších oblastí, kde se pracuje se skutečně citlivými údaji, šifrování potřebují. Je ovšem otázka, zda protokol https zajišťuje postačující úroveň zabezpečení, IMHO spíš ne a organizátoři těchto aktivit se zpravidla zajišťují prostředky na internetu a https protokolu nezávislými.

    Zcela globálně: Problém vidím v tom, že se na internet navázala řada služeb a dalších aktivit, s nimiž původní koncepce vůbec nepočítala (pamatuji doby, kdy to byla prakticky výlučně akademická záležitost) a kvůli nimž je nutno tuto původní koncepci silně křivit. Je otázka, zda by tyto aktivity neměly být spíš z internetu vykopnuty, aby si zafinancovaly vlastní a zcela separátní síť, přizpůsobenou jejich potřebám.