Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Online seminář nejen o IPv6 hledá přednášející od Adam Kalisz - Omlouvám se za pozdní odpověď, úplně to zapadlo....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2021 0:47

    Adam Kalisz

    Omlouvám se za pozdní odpověď, úplně to zapadlo. Nevím, že by Vodafone poskytoval skutečně FTTH přístup. Jejich optika pokud vím je koaxiální kabel zakončený nepoužitelně příšerným modemem bez nějaké zásadní možnosti výběru.

    Pokud máte možnost optiky od CETINu, tak je to dnes jedna z těch lepších možností a pro většinu lidí by to nebyla špatná volba. Může ale být, že u Vás máte třeba opravdu kvalitního lokálního poskytovatele nebo zájmový spolek, kde může být kvalita služby ještě lepší. (Třeba méně asymetrie, možná o něco levnější.) Žádného takového ale neznám. Obyčejně mají lokální poskytovatelé nějaké problémy, třeba kvalitu služby, špatnou podporu IPv6, mizerné tranzitní smlouvy a tedy silně omezené připojení směrem k určitým službám. Na rozdíl od velkých poskytovatelů jim může chybět cache Youtube, Netflix a dalších služeb.

    Zkrátka, pro většinu obyvatel Česka bude super, když jim CETIN skutečnou optiku zavede až do domu/ bytu. Minimálně mají volbu, zvýší na několik let hodnotu nemovitosti atd.