Hlavní navigace

Názor ke zprávičce OpenZFS nahradilo urážlivý výraz slave pomocí dependents od RDa - Muj problem je, ze se to zacalo resit...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2020 22:07

    RDa

    Muj problem je, ze se to zacalo resit prave ted - a z meho pohledu jde fakticky o prepisovani historie a dalsi pripad falesneho aktivismu, ktery se nam posledni dobou neskutecne rozsiril - pripadne hledani problemu tam kde nejsou, k zastreni skutecnych problemu, kterym nase civilizace celi.

    Tim, ze se slovo SLAVE prestane pouzivat, zadne otroctvi nevymizi. Je mnoho pripadu stejneho razeni, kdy se nesmi neco pojmenovat tak jak doopravdy je - tim se ale zadny problem nikdy neodstrani/l. Byl bych pro to, aby se slovo naopak zachovalo, jako reference na historicke souvislosti, kdy budouci uzivatele budou muset zapatrat trocha po puvodu slova, kdyz je to vubec bude zajimat, nez abychom pred nimi skryvali "hruzy minulosti".

    Treba ATA disky jiz naporad zustanou master/slave. Stejne tak jako SPI master a SPI slave. Navic to nejsou jedine pouziti v oboru, a IT take neni jedinym oborem, kde se takto srozumitelna terminologie pouziva - https://en.wikipedia.org/wiki/Master/slave_(technology)