Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Oprava uspávání notebooků s AMD bude v jádře 5.15 od anonym - „To je daň za diverzifikaci Linuxu jako takového.“ Já...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2021 7:31

    bez přezdívky

    To je daň za diverzifikaci Linuxu jako takového.

    Já bych spíš řekl, že je to daň za to, že pro mnohé výrobce HW není nijak prioritní a) implementovat ovladače pro systém, který má tak relativně malé rozšíření desktopu (takže nemluvím o serverech!) nebo b) zveřejnit dokumentaci dostačující k implementaci takových ovladačů.

    Koneckonců na většinu mých problémů (pomalejší rendering (než ve Win), nefunkční scanner (používám VirtualBox+WinXP), atd.) dostávám na Linuxových fórech jednotnou odpověď: kup si podporovaný HW. Jenže já jsem ten typ člověka, co opravdu nerad vyhazuje HW, který ještě slouží. Koneckonců můj desktop je vyřazený PC, který si před víc, jak 10ti lety, pořídil jeden hráč, kterému už dávno nedostačuje, ale mně slouží už roky k plné spokojenosti. (Jen jsem jej trošku urychlil SSD a kvůli Firefoxu, Dockeru a jedné electron-like aplikaci přidal RAM.)

    Daní za diverzifikaci Linuxu spíš vidím jinde, např. existuje jedna pěkná aplikace na komunikaci s Androidem, jenže je dost vázaná na KDE.