Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Opravdu musím "znát" Linux, abych ho mohl používat? od Lael Ophir - NT těžko mohly být navrženy „radikalneji odlisne od...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2010 16:53

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    NT těžko mohly být navrženy „radikalneji odlisne od W9ד, když Win95 přišly až 2 roky po uvedení Windows NT. Navíc Win95 byly přechodným stupněm, způsobem jak dostat uživatele od 16-bitových Windows 3.x ke 32-bitovým Windows NT. Že budou Windows 95 tak populární, a přechod na NT bude trvat tolik let, to nikdo netušil. A když jsme u toho, tak GUI u Windows NT bylo poměrně nenáročné, minimálně proti příšernému X11 na unixech. NT bylo také technicky možné provozovat bez GUI, nakonec embedded verze se tak dodnes provozují. Jiným slovy vám nevěřím.

    Windows NT byly od začátku plánovány s ohledem na zpětnou kompatibilitu. Proto jsou v nich ty subsystémy pro podporu OS/2, POSIXu, DOSu a Windows 3.x. Jiným slovy vám nevěřím.

    Binární kompatibilita je zásadní pro ochranu investice zákazníků. Kdyby MS uvedl zcela nekompatibilní systém, ztratil by zásadní konkurenční výhodu.