Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Otec ve Francii provozoval rušičku kvůli závislosti svých dospívajících dětí na internetu od bez_přezdívky - No, nevím, jestli má Trident děti, to z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2022 11:26

    bez_přezdívky

    No, nevím, jestli má Trident děti, to z jeho příspěvku nemohu posoudit, ale tu dostupnost datového tarifu versus dostupnost jiné zábavy pro děti vystihl celkem dobře. Ještě bych k tomu přidal rodiče, kterým je to v podstatě jedno - zodpovědnost za své děti předali škole a podobně a tím to pro ně končí.

    A k té dostupnosti - dejme tomu dvě volnočasové aktivity a dvě děti - znamená to minimálně 4x týdně je někam dovézt a odvézt (na venkově nutnost), finančně to je cca 1500 na aktivitu/dítě/půl­rok, tedy 6000 za rok jako základ. To si nemůže dovolit každá rodina. A pokud mají 3 děti, je to již 9000 a vyjet je třeba 6x.

    U nás to je 2 děti, každé hudební nástroj, skaut a tvoření. Hudební nástroj je 2x týdně, skaut 1x plus víkendovky a výlety, tvoření 1x týdně. A od příštího roku to přibude pro další dítě. Takže třeba v pondělí musíme 6x vyjet a odvézt/přivézt. To do toho nepočítám různé věci jako korepetice až 3x týdně navíc a podobně.