Hlavní navigace

Názor ke zprávičce OVH datacentrum vyhořelo zřejmě kvůli vadné UPS od Filip Jirsák - Je to lowcost, takže požární bezpečnost se zřejmě...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2021 13:53

    Filip Jirsák

    Je to lowcost, takže požární bezpečnost se zřejmě řešila jako nutné minimum. Navíc OVH staví neustále nová datacentra, takže ztráta jednoho datacentra pro ně není taková katastrofa – nezačínají teď zjišťovat, jak se takové datacentrum staví, ale prostě postaví to, co stavěli nedávno. Zrovna ve Štrasburku mají myslím před dokončením SBG5.

    Ty zálohy mne překvapily nejvíc. Spousta serverů nejspíš nemá žádné zálohy (je to lowcost, zálohy jsou za příplatek). Ale překvapilo mne, že ty placené zálohy, které dělá OVH, jsou „některé v jiném sálu ve stejném datacentru; některé v jiném datacentru ve stejné lokalitě; některé v jiné lokalitě“. Hlavně to první bych nečekal – když má OVH desítky datacenter, zálohovat do stejného datacentra je prostě špatně. A jak se teď ukázalo, i zálohování do jiného datacentra ve stejné lokalitě, protože i jedna vlastně banální událost dokáže zlikvidovat víc datacenter v jedné lokalitě.