Hlavní navigace

Názor ke zprávičce OVH datacentrum vyhořelo zřejmě kvůli vadné UPS od Filip Jirsák - O žádném interním hašení nikde nebyla žádná zpráva...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2021 16:37

    Filip Jirsák

    O žádném interním hašení nikde nebyla žádná zpráva – vždy se začíná tím, za kolik minut tam byli hasiči. Mně to připadá reálné – hašení by datacentrum prodražovalo a prodlužovalo dobu jeho stavby.

    Zálohování do jiné lokality je dražší. Ale zálohování do jiného datacentra ve stejné lokalitě by snad nemuselo být nákladnější. Proto jsem také psal, že zálohování v rámci lokality chápu, zálohování v rámci datacentra moc ne. Další věc je, že při aktivaci zálohování (aspoň u těch nejlevnějších variant) se ani nedozvím, kam se to bude zálohovat. Natož abych si mohl připlatit za zálohování do jiné lokality.

    Ta informace o různém zálohování je info od Octave Klaba (myslím, že je to z toho videa). Víc k tomu neříkal, ale předpokládám, že hlavně u těch nejlevnějších produktů se to prostě zálohuje tam, kam je to nejlevnější. Teprve když tam není místo, zálohuje se to někam dál.