Hlavní navigace

Názor ke zprávičce PC se prodávají ještě hůř než se předvídalo od alias - Né tak docela tak černobílé to nebude. Na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2013 16:01

    alias (neregistrovaný)

    Né tak docela tak černobílé to nebude. Na práci jako je psaní dokumentů, mailů, tabulky, poslání na tiskárnu už nepotřebuje PC. To skutečně je možné s smartphonu nebo tabletu.

    Za trest bych vás nechal bez externí klávesnice a monitoru napsat pár normostran a nějakou netriviální kontingenční tabulku. Psát deseti prsty a zároveň se dívat do zdrojového materiálu. Možná už byste podobnou kravinu nenapsal.

    Jaksi se zcela ignorují fyzické vlastnosti a limity člověka jako jsou průměrný počet a tloušťka prstů nebo optické rozlišení oka. Psát na dotykovém displeji bez hmatové odezvy(okraj klávesy, zdvih) je výrazně horší co do efektivity, chybovosti a rychlosti. Hlasový vstup je tu už s námi desítky let a je už docela slušná spolehlivost, ale kromě okrajových a opodstatněných případů jako rozhraní pro handicapované, se moc nerozšířil a klasické metody nevytlačil. Hlasivky jsou sval, který se "překvapivě" unaví ještě rychleji než to příčně pruhované.
    Až bude možné komunikovat s počítači jen pomocí myšlenky, teprve pak bude možné ty fyzické limity ignorovat a bez něčeho jako PC se obejít. Ideálne bezkontaktně, bez portů v zátylku jako v Matrixu ;)
    Pak je ale otázkou, proč by vůbec nějaká spotřební zařízení jako dementphony a tablety měla vůbec existovat, proč přes ně vůbec zprostředkovávat komunikaci a nebýt raději přímo připojen do globální sítě ? Pokud bych si mel odpovědět sám, tak nic takového nevymizí, protože potřeba vydělávat peníze, marketingová mašinérie a stádo, které se nechá zmanipulovat, tu budou asi navěky.