Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Perl pro zelenáče je nová kniha od Pavla Satrapy, je ke stažení zdarma od Miloslav Ponkrác - Perl ztratil půdu pod nohama nekompatibilním přechodem mezi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2018 22:14

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Perl ztratil půdu pod nohama nekompatibilním přechodem mezi Perl 5 a 6. Nejde ani tak o ten přechod, jako že se ztratila zpětná kompatibilita, a jako že trvalo mnoho let, kdy nikdo pořádně nevěděl co bude s Perlem. Bylo jasné, že Perl 5 se nebude rozvíjet, a Perl 6 dlouho nebyl. Tím si podepsal ortel.

    Na druhé straně opravdu dnes nechápu, co někoho vede používat Perl, kromě toho, že ho zná z minula. Ten jazyk prostě není zrovna ideál.

    Já jsem měl před mnoha lety koupenou knihu od Satrapy, která se tu zmiňuje. Ta kniha je vynikající a nelze než panu Satrapovi vzdát hold za jeho práci a knihu. Ale hlavní co jsem pochopil po té knize je, že Perl je jazyk, ve kterém opravdu dobrovolně programovat nikdy nechci. Ne proto, že by byl těžký či bych ho nezvládal, ale protože neumí nic speciálního, proč bych Perl měl potřeboval, a mnoho jiných programovacích jazyků je mnohem lepších.