Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Perl: rychlý praktický vhled pro začátečníky (školení) od A.S. Pergill - Syntaxe objektů, které mají zachytávat reakce uživatele, je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2018 7:41

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Syntaxe objektů, které mají zachytávat reakce uživatele, je naprosto nesmyslná a nelogická (alespoň z mého pohledu). Nikde není vysvětleno, co to dělá a co jednotlivé prvky syntaxe znamenají (a proč to po, z hlediska člověka odchovaného procedurálním programováním nepatrných, změnách přestane fungovat). Mám-li formulář s větším počtem podobných či stejných objektů, musím to vše otrocky opisovat, zatímco v perlu nebo podobném jazyce bych to, co mají identické, tahal z nějakého podprogramu, což v Pythonu prostě nejde (minimálně tomu vadí lokálnost proměnných v objektech a pokud se to nějak obchází, je příslušný kód ještě delší a složitější /a nepřehlednější/). Plus řada podobných věcí.
    Dnes bych asi řešil tenhle problém tím, že bych si ty pythonovské objekty nechal vypsat perlem (jak to běžně dělám u grafických objektů generovaných metapostem nebo ImageMagickem).