Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Pět věcí, které udělat po instalaci Ubuntu od anonym - První věcí po instalaci by měla být přeinstalace...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2015 17:44

    bez přezdívky

    První věcí po instalaci by měla být přeinstalace na Archlinux. Operační systém je pro mě množina programů a s "neotestovaným" Archem jsem měl problémy jenom 1 za 5 let používání (vlastní vinou, protože si zásadně nečtu novinky). Zato Ubuntu jsem musel už během dvou letech přeinstalovat dvakrát, protože balíčkovací systém je na jednu věc (Prostě software mladší 2 let na ARM s Ubuntu člověk nedostane, protože Ubuntu). Posledně jsem si řekl, že update jednoho balíčku přes GUItko přeci nemůže ničemu ublížit, dokud mi to samo bez ptaní neupdatovalo polovinu balíčků, což mi totálně rozsekalo systém s kterým se nešlo přes broken packages vůbec hnout.

    Ano, jsem ten divný člověk co byl spokojený s Gnome 3.0 právě kvůli jeho spartánnosti a obtížím cokoli na něm změnit, protože jsem před jeho příchodem nastavováním prostředí strávil kvanta času a Gnome nevyrušovalo od práce, což jsem hledal hodně dlouho.