Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Pirátská strana na Islandu sílí. Aktuálně by vyhrála volby od Kiwi - Na základě dosavadních pozorování mám obavy, že kdyby...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2015 10:28

    Kiwi (neregistrovaný)

    Na základě dosavadních pozorování mám obavy, že kdyby se euroúředníkovi zadal úkol zvýšit průměrnou teplotu v bytech, bylo by výsledkem nařízení, že nové teploměry budou ukazovat o 5 stupňů více než ty stávající. Protože tohle je velmi podobná "logika".

    Před zavedením té nesmyslnosti se žárovkami mělo být jasně uvedeno:
    * kolik procent celkové spotřeby elektrické energie představuje osvětlení
    * kolik procent z této spotřeby představuje veřejné osvětlení, podniky, kanceláře a jiné veřejné budovy, kde z ekonomických důvodů byly výbojky a zářivky instalovány už před mnoha desítkami let, a kolik domácnosti
    * jaké jsou ekologická rizika a náklady na recyklaci zářivky v porovnání s klasickou žárovkou

    Nic z toho nebylo veřejnosti předloženo! Ta čísla znám, znají je i euroúředníci, ale při jejich zveřejnění by vyšlo najevo, jakými malichernostmi se to vlastně zabývají, neboť osvětlení se na celkové spotřebě elektrické energie podílí v řádu jednotek procent, z nichž podstatnou část tvoří veřejné a průmyslové osvětlení, které je výbojkami a zářivkami řešeno již dávno. Navíc nechápu, co je komu do toho, čím já si budu doma svítit, když jde o mé peníze.

    Omezování vysavačů už je jen dokladem, že EU je v předsmrtelné křeči; vylévat vodu třídeckou z potápějícího se Titanicu by bývalo bylo smysluplnější než tento další euronesmysl. Neustálým, zcela zbytečným cestováním europarlamentu sem a tam se spotřebuje mnohem více energie.