Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Pirátství - společenský jev nové generace od Bronislav Klučka - Až se mi z toho článku chce zvracet. Takže...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2009 16:47

    Bronislav Klučka (neregistrovaný)

    Až se mi z toho článku chce zvracet. Takže autorovi vezmeme jeho právo na řízení svého díla, protože nějaký parazit chce.

    Ten článek je plný hloupostí, například že u hmotných věcí neplatíme žádné udržovací poplatky, že si je kupujeme… Jasně, například si můžeme dům koupit a bude náš, nebo bydlíme v pronájmu a platíme jak mourovatí bez ohledu na náklady, na fakt, jestli už nájem splatil původní cenu a nepatří nám ani cihla. Vše je jen o dohodě.

    Pravo-levé rozdělení je taky úsměvné, dělající z pravice lobbysty a z levice (a ještě k tomu z komunistů) nějaké lidumili. Naopak, pravice ctí práva jednotlivce, autor si prostě určuje, jak se s jeho dílem, jeho majetkem, smí nakládat, je to jeho právo, naopak levici jsou práva jednotlivců ukradená, podstatné je, že lid dostane cizí věci jak se lidu zlíbí.

    Zajímalo by mě, kolik s těch levičáků vytvořilo někdy něco kreativního, něco, co jim zabralo dny, týdny, měsíce práce.

    Zajímalo by mě, kolik z těch GNU/GPL fanatiků je skutečně placeno vývojem GNU/GPL software, nebo sedí někde v buňce, programuje komerční closed source aplikace, aby mohli zaplatit nájem.

    BK