Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Pirátství - společenský jev nové generace od Karel - První odstavec je bohužel obrazem dnešní doby. Já...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2009 16:47

    Karel (neregistrovaný)

    První odstavec je bohužel obrazem dnešní doby. Já si poměrně často kupuju počítačové hry. Občas nějaký ten film a někdy i hudbu. A pak zjišťuji, že na tom jsem hůře než ten, kdo si to ukradne – hra nejde spustit, pokud nemám CD/DVD v mechanice; než se pustí film, tak se musím deset minut vzdělávat o autorském zákonu ČR a o tom, že krást se nemá; a když si chci pustit CD v počítači, tak to často nejde přehrát vůbec.

    Osobně si tedy hry, filmy i hudební CD kupuji. I na legální instalaci hry ale používám crack (no CD) a kopii legálně vlastněného hudebního CD si v MP3 nebo OGG stahuji z internetu. Jen u filmů jsem líný s tím cokoliv dělat a tak pravidelně nadávám na zablokované rychlé přetáčení.

    Také uvažuji o tom, stát se pirátem. Ne kvůli penězům, ale kvůli totálně zhovadilému přístupu producentů a vydavatelů, kteří se mi evidentně snaží pomstít za to, že jsem jim dal své peníze.