Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Plugin pro formát ODF do MS Office od Marek - Secteno a podtrzeno. Co tim kdo ziska ? KDE...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 5. 2006 21:08

    Marek (neregistrovaný)
    Secteno a podtrzeno. Co tim kdo ziska ?

    KDE JSEM UDELAL CHYBU ???

    Nekolik duvodu tu je:

    1/ OpenOffice pouziva standartni format dle ISO normy pro praci s doumenty - to je podle mne argument no.1 a je VELMI PADNY
    1/a/ pouziti tohoto formatu neni nijak zavisle na nejakem api OpenOffice, takze s nim lze bez potizi pracovat i pomoci vlastni implementace s vypomoci nejakeho XML parseru
    1/b/ potencialni prechod na jiny kancelarsky balik nez OOo je tim daleko snazsi nez prechod na cokoliv z konkurencevzdorneho MS Office.
    1/c/ komunikace s uzivateli jinych kancelarskych baliku neni uz omezovana licencni politikou jedne firmy, jako je tomu doposud a nutnosti zakoupit a vlastnit jen jeden vyvoleny produkt ... to je velmi dulezite z pohledu statni zpravy, ktera by nemela rozhodne takto dlouhodobe pomahat propagovat konkretni produkt a rozhodne by nemela diskriminovat vsechny ostatni, kteri se jej rozhodnou nezakoupit.
    2/ S OpenOffice jsou spjaty daleko mensi naklady na porizeni ... takze firma si uz nemusi vyhrazovat milionove castky jen za licence na textove editory .. OOo je de fakto zdarma ... Tento argument osobne nepovazuji za az tolik duleziti, ale jiste se najde vice nez dost lidi kteri si mysli ze penezi by se nemelo plytvat pokud to neni nutne :-)
    3/ OpenOffice sam neni zavysli na platforme Windows, firma se kdykoliv muze rozhodnout prevest urcite mene vytezovane stroje, nebo treba celou infrastrukturu na jinou platformu ktera rekneme vice vyhovuje jejich potrebam.
    ...

    nevim jak vam, ale ne to uplne bohate staci jako duvod proc na MS Office uz radeji ani nepomyslet ... :-)