Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Podílu Linuxu na Steamu nadále činí jen 0,5 % od michal - Byť běžný uživatel podnikající v netechnické sféře, mám...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2018 13:44

    michal (neregistrovaný)

    Byť běžný uživatel podnikající v netechnické sféře, mám výlučně linux na všech svých desktopech přes 10 let. Dříve jsem dost hrál hry a jedna z věcí po přechodu na linux se mi líbilo, že jich bylo málo a tak jsem téměř nic nehrál, věnoval se práci, vydělával a zbavil se své "závislosti" na zejména online hrách.

    Teď je situace úplně jiná, na linux je mraky her z každého žánru, a to včetně velké části AAA titulů. Steam je úplně v pohodě, kliknu koupit, instalovat, pak hrát a nic jiného neřeším a to používám oficiálně Steamem nepodporované distro Debian.

    Takže už si opět sem tam a někdy i častěji, většinou za odměnu, nějakou zpravidla single player hru zahraju. Naopak jsem přesvědčen, že to množství her, které mám na Steamu a na GOGu, za celý svůj život nemůžu nikdy dohrát. Teď nejvíce ulítávám na hře svého mládí, na původním X-Comu. přes openxcom. Sice to se Steamem nemá nic společného, mám ji koupenou přes GOG, ale chci říct, že je rozhodně co hrát, až moc. Z těch novějších např. téměř všechny Total Wary, strategie od Paradoxu, různé indie hitovky, Tomb Raider, Mad Max, DIrt Rally atd. Je toho zkrátka mraky.