Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Podpora CPUfreq pro Apple M1 zašlapává Intel CPU v prach od Martin P. - Souhlas až na poslední souvětí větu. Přechod z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2022 10:36

    Martin P.

    Souhlas až na poslední souvětí větu. Přechod z PowerPC na Intel jsem viděl pozitivně. I když některé stroje díky licenci SW přesluhovaly, tak TCO o kolik to bylo rychlejší nebyl akceptovány. Ale v běžném desktopu ano posun v před. Workstation bylo něco jiného..

    U M1 takové zlepšení nepozoruji. Mnoho HW externí grafiky a zvukové karty ci grabery jsou nepoužitelné, hw omezení instalované paměti a i počtu externích monitorů.
    Nehledě na ten graficky výkon i u "highendu".

    Je sice hezké že si někdo honí triko na téma energetická efektivita a doba provozu na baterky Ale ntb jsou především kupovány jako přenosné a malé skladné počítače nikoliv jen na práci na cestách. Stejně desktop a pracovní stanice neni kupován s tím jak moc je energeticky šetrný.

    Proto Apple jde od entry segmentu Air , Mini po větší a výkonnější stroje MBP13 iMac24.... .... jenže na konci jespu MBP16, iMac27, Mac Pro , iMac Pro kde už takové nadšení ze "zeleného mobilniho SoC" jako je současný Mx není. Většina nadšení u M1 pocházela hodně od hw lidi neznalých , odborné kruhy byly krapet střízlivější.