Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Podpora ODF v MS Office bude pod drobnohledem od Lael Ophir - OK. Pokud deklarujete, že autorské dílo má nějaké...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2008 23:17

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    OK. Pokud deklarujete, že autorské dílo má nějaké vlastnosti (100 barevných fotografií, 70k překladů apod), a dílo tyto vlastnosti nemá, je to asi problém. Pokud ale například encyklopedie obsahuje chybu, autor za to nenese odpovědnost, případně je odpovědnost omezená cenou zaplacenou koncovým uživatelem za dílo.

    Dokazování by naopak nikdy nemělo být dáno politickou vůlí. O vině a trestu mají rozhodovat nezávislé soudy. Případ, kdy EK "soudí" Microsoft, a v rámci "ochrany zákazníků" mu přikáže uvést zmetek OS bez WMP, který žádný zákazník nekoupí, navíc v situaci, kdy všichni ostatní na trhu dodávají OS s přehrávačem multimédií (a hromadou dalších věcí)... Ne, tak to vypadat nesmí.

    Nevidím důvod, proč někomu vyvlastnit jeho produkt jen proto, že je na trhu úspěšný. To je jako byste řekl, že když má úspěšný soused velký byt, tak mu tam nastěhujete pět bezdomovců, a protože má moc velké auto a nula dětí, kdežto vy malé auto a pět dětí, tak mu auto vyměníte za své. Interoperabilita je věc dohody mezi výrobci. Pokud se nedohodnou (a pro MS je racionální se dohadovat jen za jistých podmínek), tak není co řešit.